חורף, קררר ובא לנו משהו חם לשתות.
חליטות של עשבי מטבח ותבלינים יכולות לחמם את הגוף ולהועיל לבריאותנו.
חליטה של זנגביל הידוע בשמו ג’ינג’ר היא חליטה נהדרת שמעניקה תחושה של חום ויש לה יופי של השפעה רפואית.
שני מחקרים בהם נבדקה ההשפעה של צריכה יומיומית קבועה של זנגביל על ידי חולים סכרתיים (קישור למאמר) ואנשים מבוגרים עם אוסטאוארטריטיס (מחלת מפרקים ניוונית) (קישור למאמר) הראו שינויים ברמת הדלקתיות בגופם של החולים.
רמת הדלקת בגוף ירדה בעקבות צריכה קבועה של זנגביל!
למה כל כך חשוב שרמת הדלקת בגוף שלנו תרד?
מצבים דלקתיים בגוף קשורים בהתפתחות של הרבה מאד מחלות כמו מחלות הקשורות למערכת העצבים, מחלת הסרטן ועוד.
מצבים שונים כמו חוסר איזון ברמת הסוכר בדם גורמים להחמרה במצב הדלקתי. לכן, אצל חולים סוכרתיים לדוגמא, פעמים רבות מדדי הדלקת גבוהים וחשוב להוריד אותם כדי למנע סיבוכים של המחלה.
פעמים רבות שואלים אותי בהרצאות מה באמת התרומה של חליטות ושימוש בתבלינים טריים או מיובשים (לא כתוסף מזון) לבריאות ואם באמת לכמויות הקטנות האלו יש השפעה ממשית על הגוף שלנו.
אז כן, התשובה היא כן!!!
בשני המחקרים שהזכרתי השתמשו בכמויות לגמרי סבירות (חצי גרם עד גרם וחצי ליום) של זנגביל והייתה השפעה ממשית על המדדים הדלקתיים.
לתזונה שלנו יש אם כן חלק חשוב ומשמעותי במצב הדלקתי בגופנו.
אז יאללה לכו תכינו משקה זנגביל מחמם.
הדרך הכי טובה: לגרד שורש זנגביל בפומפייה דקה ועל זה לצקת מים רותחים, לכסות ולהמתין מספר דקות ואז לשתות בהנאה מרובה ובלי סוכר….